Activiteiten in 2018vrijdag 23 maart 2018

Solidariteitsmaaltijd steunt jongeren in Guatemala


Ruim 150 mensen waren aanwezig bij de solidariteitsmaaltijd.
foto: Petra van Laarhoven
Ruim 150 mensen genoten van de Solidariteitsmaaltijd, die geheel in het teken stond van Guatemala. Er was mooi Guatemalteeks handwerk te koop en zanger/gitarist Gabriel Aguilera uit Chili bracht de avond in Latijns Amerikaanse sferen.  

Dit jaar stond een jongerenproject van de Stichting Nuenen-Guatemala centraal. Het is een landbouwproject en het komt ten goede aan 50 jongens en meisjes uit vijf gemeenschappen. Dit project biedt hen perspectief op een betere toekomst, zodat zij in hun dorpen kunnen blijven wonen en een  bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van hun gemeenschappen.

De vrijwilligers hadden een heerlijke Guatemalteekse maaltijd bereid. een bonenschotel met kip, gebakken banaan, tortilla’s met tomatensaus en een lekker toetje van zoete aardappelen. Klik HIER voor de recepten.

Door middel van een kort filmpje konden de aanwezigen kennismaken met het project

JONGE ONDERNEMERS; BOUWERS VAN HOOP

dat in oktober van start gaat.
Klik HIER  voor meer informatie over het project.

Voor meer info, www.gabrielaguilera.com
foto: Petra van Laarhoven
De avond werd opgeluisterd door zanger/gitarist Gabriel Aguilera die in de jaren 70 vanuit Chili naar Nederland kwam. Hij zong prachtige liederen: poëtische en melodieuze nummers, verdrietige uit de tijd van de Chileense dictatuur, maar ook vrolijke en optimistische nummers.Luister HIER  naar zijn muziekDe avond bracht het mooie bedrag van ruim €1 600,- op.
De Solidariteitsmaaltijd is een jaarlijks terugkerend evenement. Meer informatie en foto´s staan op www.solidariteitsmaaltijd.nl.
 
Collecte Samen Verder
foto: Petra van Laarhoven

In de week van 25 t/m 31 maart 2018 werd in Nuenen de jaarlijkse huis aan huiscollecte gehouden voor de actie
Samen Verder.
Dit is een regionaal samenwerkingsverband van de landelijke organisaties Vastenactie/Cordaid, Kerk in Actie, Simavi en het humanistische Hivos. Samen Verder steunt kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden.

Mede door de inzet van ruim 100 collectanten heeft de collecte een prachtig resultaat opgeleverd: ruim
€5 000,- kon worden overgemaakt op de rekening van onze stichting voor het landbouwproject voor jongeren in Tucurú.

Naar boven