Activiteiten in 2019

14 december 2019


Kerstmarkt Wasven in Eindhoven


De Stichting Nuenen-Guatemala nam met een stand deel aan de 10e kerstmarkt van de Wasvenboerderij in Eindhoven-Tongelre. Ondanks het regenachtige weer kwamen toch veel mensen naar de sfeervolle markt. De opbrengst uit de verkoop van Guatemala-artikelen was € 110,75. Een mooie bijdrage voor het landbouwproject voor jongeren in Tucurú.
23 november 2019


Filmavond


Eén van onze sympathisanten organiseerde een filmavond voor vrienden en bekenden. Ze vertoonde de film Ixcanul (‘vulkaan’ in Maya-taal). Het is een indringende film over het leven van het 17-jarig Mayameisje María dat probeert haar leven in eigen hand te nemen.
De bezoekers waren erg onder de indruk van deze film. Na afloop ontstond er een levendig gesprek en werden reacties gedeeld. De vrijwillige bijdrage bracht € 192,00 op voor het landbouwproject van de Stichting Nuenen-Guatemala.


27 oktober 2019


FairTrade en Global Goals markt in Helmond


Het was de eerste keer dat wij aan deze markt deelnamen, die jaarlijks wordt gehouden. Het was een gezellige, druk bezochte markt met leuke en gevarieerde kramen en een Blues Band die speelde tussen de kramen door. We haalden € 50,00 op voor het landbouwproject.


24 september 2019


Benefiet huisconcert


Eén van onze bestuursleden stelde zijn huis beschikbaar voor een intiem huisconcert. Ruim 30 mensen waren aanwezig en luisterden naar het vrolijke shantykoor ‘Et Lystig Broderkor’.
Twee gelegenheidsduo’s met cello’s en blokfluit zorgden voor de serieuze noot; zij speelden diverse klassieke stukken. De vrijwillige bijdrage bracht € 301,00 op voor het landbouwproject van de Stichting Nuenen-Guatemala.

22 september 2019


Wereldmarkt Nuenen

Het is inmiddels een traditie: de mooie en gezellige Wereldmarkt in het centrum van Nuenen. De sfeer was, zoals in voorgaande jaren, plezierig en ontspannen. De dans- en muziekoptredens waren mooi. De Stichting Nuenen-Guatemala was present met een verkoopkraam. De belangstelling daarvoor was goed en de verkoop bracht het mooie bedrag van € 341,10 op.
12 mei 2019


Tucurú-vieringen in de Nuenense kerken


Op zondag 12 mei vonden in de kerken van Nuenen, Gerwen en Nederwetten vieringen plaats met als thema ‘Nuenen en Tucurú, omzien naar elkaar’. Het waren mooie vieringen die in Nuenen nog extra luister kregen door het optreden van Jopie Jonkers met haar prachtige zang en harpspel.
In het parochiecentrum was een tentoonstelling over het landbouwproject voor jongeren in Tucurú.

Achterin de kerken werd handwerk uit Guatemala verkocht. Samen met de kerkcollectes bracht dat een bedrag van € 653,48 op voor de Stichting Nuenen-Guatemala.27 april 2019


Oranjemarkt


Evenals vorige jaren stonden we ook nu weer met een verkoopkraam op de Oranjemarkt in Nuenen. Met de verkoop van vlooienmarktspullen haalden we
€ 135,05 op voor het landbouwproject voor jongeren in Tucurú.26 maart 2019

Boekenbeurs Vincentiusvereniging Den Bosch
Foto:Gerard Monté

In januari werd de 45e Boekenbeurs van de Vincentiusvereniging in Den Bosch gehouden. Met de opbrengst worden projecten in ontwikkelingslanden gesteund. De Stichting Nuenen-Guatemala ontving € 1.000,00 voor het landbouwproject voor jongeren in Tucurú. Op 26 maart werden we, samen met andere begunstigden, uitgenodigd om kort iets te vertellen over ons project en om een symbolische cheque in ontvangst te nemen.

Gemma van den Hooff van de Stichting Nuenen Guatemala vertelt over het jongerenproject.Naar boven