Activiteiten in 202218/19 juni 2022


Tucurú-vieringen in de kerken van Nuenen, Gerwen en Nederwetten


In het weekend van 18 en 19 juni vonden in de Nuenense kerken Tucurú-vieringen plaats. Er werd verteld over het landbouwproject en de collectes waren hiervoor bestemd. Achterin de kerken werd handwerk uit Guatemala verkocht. Samen met de kerkcollectes bracht dat een bedrag van € 601,14 op voor de Stichting Nuenen-Guatemala.
18 mei 2022


Bezoek Dora Mirón aan Nuenen


Op 18 mei bracht Dora Mirón een bezoek aan Nuenen. Zij is de coördinator van onze partnerorganisatie Asociación Civil Verdad y Vida die het landbouwproject begeleidt en coördineert. Ze vertelde hoe enthousiast de jongeren en hun families over dit project zijn. “Afgelopen december hebben ze een heel goede oogst gehad”, vertelde Dora. “Daardoor konden er best veel producten worden verkocht op de regionale markten. Ze hebben ook een gemeenschappelijk fonds opgericht, waar een gedeelte van de winst in wordt gestort. Daaruit kunnen gezamenlijke kosten worden betaald. En wat zeker zo belangrijk is, de jongeren leren hierdoor om samen te werken en zich te organiseren”. Ook bespraken we met haar de plannen en verwachtingen voor de toekomst van het jongerenproject. Dora Mirón maakte ook van haar aanwezigheid in Nederland gebruik om o.a. te spreken met Wilde Ganzen; zij zijn co-financier van het landbouwproject.7 mei 2022


Mayabox + verkoopkraam


Ook dit jaar kon er nog geen traditionele Solidariteitsmaaltijd in Nuenen worden georganiseerd.
Als alternatief werd gekozen voor de verkoop van kartonnen doosjes gevuld met lekkernijen uit Guatemala die we zelf hadden bereid. In ieder doosje, de Mayabox, zaten vier gerechtjes, zoet of hartig. Lekker om zelf op te eten of om cadeau te doen. De gevulde tortilla’s, maiscake en aardappelkoekjes en de heerlijk zoete suikersticks werden met enthousiasme bereid door een grote groep vrijwilligers en daarna in de kartonnen doosjes gestopt.


Die kleurrijke doosjes konden bij een kraam op het kerkplein worden opgehaald door degenen die een of meerdere boxen per mail hadden besteld. Daar stond ook een verkoopkraam van onze stichting waar mensen handwerk en kleurig weefwerk konden kopen.
Een goed doel steunen én smullen van heerlijke gerechtjes: dat bleek prima samen te gaan. Er werden maar liefst 165 Mayaboxen verkocht.


Samen met de opbrengst uit de verkoop van Guatemala-spulletjes leverde dat het mooie bedrag van € 1.845,00 op voor het landbouwproject voor jongeren in Tucurú.


27 april 2022


Oranjemarkt Nuenen


Eindelijk kon er weer een Oranjemarkt worden gehouden na twee stille Corona-jaren. En natuurlijk stonden wij er ook weer met een verkoopkraam. Het was ouderwets gezellig. Met de verkoop van onze zolderspullen haalden we € 236,85 op voor het landbouwproject van de jongeren in Tucurú.