Welkom op de website van de Stichting Nuenen-Guatemala
De stichting wil bekendheid geven aan de situatie in Guatemala, met speciale aandacht voor de Maya-bevolking van Tucurú, een plaats in het hoogland van Guatemala.
Sinds 2010 hebben de parochies van Nuenen een uitwisselingsproject met de parochie van Tucurú. Het is niet beperkt gebleven tot de parochies; vanuit bredere lagen van de Nuenense bevolking is belangstelling getoond voor dit uitwisselingsproject.

De Stichting Nuenen–Guatemala stimuleert en ondersteunt de uitwisseling van informatie en activiteiten tussen Nuenen en Guatemala, in het bijzonder met de gemeenschap van Tucurú.

Daarnaast geven we materiële en immateriële steun aan mensen die werken aan de opbouw van een vrije en democratische samenleving in Guatemala. Wij steunen organisaties die zich inzetten voor betere levensomstandigheden.

Wilt u één van onze projecten steunen dan kan dit door overmaking van uw gift naar bankrekening: NL64 RABO 0101 7384 20 t.n.v. Stichting Nuenen–Guatemala (ANBI-keurmerk).


Fair Trade en Global Goals Markt Helmond,


31 oktober

Voor het eerst sinds de corona-pandemie kunnen we weer met een Guatemala-kraam op de markt staan om kunstnijverheid en andere producten te verkopen.
De opbrengst is bestemd voor het landbouwproject voor jongeren in Tucurú.
Klik HIER voor meer informatie over dit project.
De Fair Trade-markt wordt gehouden op zondagmiddag 31 oktober a.s. in het centrum van Helmond. Tegelijkertijd vindt er een Platenmarkt plaats en er is muzikale omlijsting van de Blues Route. U bent van harte uitgenodigd.

Actie Warm Hart:  geef uw stem aan Guatemala.


Stichting Nuenen-Guatemala doet mee aan Actie Warm Hart van KRO/NCRV.


Met Actie Warm Hart bepaalt u welke goede doelen aandacht verdienen. Stem daarom op ‘Jonge ondernemers, bouwers van hoop’ en steun hen. Dit goede doel maakt dan kans op een donatie van € 10.000, € 5.000 of € 2.500.

Waarom zou u stemmen op dit project? Het is een landbouwonderwijsproject: 50 jongeren werken aan duurzaamheid en komen op voor mensenrechten in een gebied in Guatemala, waar Maya’s wonen voor wie onderwijs en mensenrechten niet vanzelfsprekend zijn.

De eindverantwoordelijkheid ligt bij de mensenrechtenorganisatie Verdad Y Vida uit Guatemala.

U hoeft geen lid te zijn van KRO/NCRV om te stemmen. Als u dit wel bent telt uw stem dubbel.

Vergeet niet om uw stem te bevestigen in de mail, die u na het stemmen krijgt. U kunt uw stem uitbrengen tot en met 18 november 17.00 uur. Stemmen is gratis en kan via: https://kro-ncrv.nl/acties/actie-warm-hart/inzendingen/stichting-nuenen-guatemala-jonge-ondernemers-bouwers-van-hoop

KRO/NCRV organiseert jaarlijks deze actie omdat zij het belangrijk vindt een duurzame samenleving door te kunnen geven aan volgende generaties. Dat doen ze door in gesprek te gaan met elkaar en deze waardevolle verhalen te delen.
Bezoek ook eens onze facebook pagina.Voor meer informatie:
Stichting Nuenen–Guatemala
Park 33
5671 GB Nuenen

U vindt HIER  de financiële gegevens van de stichting (ANBI)Laatste update: 6 oktober 2021
Ontwerp: ©Herman Bulle