Welkom op de website van de Stichting Nuenen-Guatemala
De stichting wil bekendheid geven aan de situatie in Guatemala, met speciale aandacht voor de Maya-bevolking van Tucurú, een plaats in het hoogland van Guatemala.
Sinds 2010 hebben de parochies van Nuenen een uitwisselingsproject met de parochie van Tucurú. Het is niet beperkt gebleven tot de parochies; vanuit bredere lagen van de Nuenense bevolking is belangstelling getoond voor dit uitwisselingsproject.

De Stichting Nuenen–Guatemala stimuleert en ondersteunt de uitwisseling van informatie en activiteiten tussen Nuenen en Guatemala, in het bijzonder met de gemeenschap van Tucurú.

Daarnaast geven we materiële en immateriële steun aan mensen die werken aan de opbouw van een vrije en democratische samenleving in Guatemala. Wij steunen organisaties die zich inzetten voor betere levensomstandigheden.

Wilt u één van onze projecten steunen dan kan dit door overmaking van uw gift naar bankrekening: NL64 RABO 0101 7384 20 t.n.v. Stichting Nuenen–Guatemala (ANBI-keurmerk).
Bezoek ook eens onze facebook pagina.


banner


foto: Piet den Blanken

In Santa Lucía werden in de jaren 80 meer dan honderd boeren door doodseskaders opgepakt om voorgoed te verdwijnen. Na jarenlang zwijgen, uit angst voor represailles, hebben de nabestaanden bij de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Mensenrechten een aanklacht ingediend tegen de staat Guatemala. Zij hopen te achterhalen waar hun verdwenen geliefden destijds werden gefolterd en vermoord. Ze verlangen genoegdoening voor geleden schade en eisen dat het recht van arbeiders om zich te organiseren wordt erkend en daadwerkelijk gehandhaafd.

Het voeren van een internationaal proces is niet zonder risico, er is bezorgdheid over de eigen veiligheid. Ook is voor de rechtszaak veel geld nodig.

De Stichting Nuenen-Guatemala is al jaren betrokken bij Santa Lucia en heeft haar bankrekening beschikbaar gesteld om geld te doneren voor de rechtszaak.

Gunt u de mensen van Santa Lucía een eerlijk proces? Maak dan een bijdrage over naar bankrekening
NL64 RABO 0101 7384 20 t.n.v. Stichting Nuenen–Guatemala o.v.v. Proces Santa Lucía
.

Geïnteresseerd in de inhoud en het verdere verloop van de internationale rechtszaak? Klik dan HIER.Voor meer informatie:
Stichting Nuenen–Guatemala
Park 33
5671 GB Nuenen

U vindt HIER  de financiële gegevens van de stichting (ANBI)Laatste update: 11 juni 2020
Ontwerp: ©Herman Bulle