Welkom op de website van de Stichting Nuenen-Guatemala
De stichting wil bekendheid geven aan de situatie in Guatemala, met speciale aandacht voor de Maya-bevolking van Tucurú, een plaats in het hoogland van Guatemala.
Sinds 2010 hebben de parochies van Nuenen een uitwisselingsproject met de parochie van Tucurú. Het is niet beperkt gebleven tot de parochies; vanuit bredere lagen van de Nuenense bevolking is belangstelling getoond voor dit uitwisselingsproject.

De Stichting Nuenen–Guatemala stimuleert en ondersteunt de uitwisseling van informatie en activiteiten tussen Nuenen en Guatemala, in het bijzonder met de gemeenschap van Tucurú.

Daarnaast geven we materiële en immateriële steun aan mensen die werken aan de opbouw van een vrije en democratische samenleving in Guatemala. Wij steunen organisaties die zich inzetten voor betere levensomstandigheden.

LAATSTE NIEUWS


Solidariteitsmaaltijd 2024 in Nuenen

Solidariteitsmaaltijd

Op 15 maart werd in Nuenen de jaarlijkse Solidariteitsmaaltijd gehouden. Ieder jaar wordt hiermee een ontwikkelingsproject gesteund. Deze keer stond het landbouwproject van de Stichting Nuenen-Guatemala centraal. Ruim 100 mensen hebben genoten van heerlijke Guatemalteekse gerechten. De tafels waren sfeervol gedekt met nuttige informatie-verstrekkende placemats in de kleuren van de Guatemalteekse vlag. Er was mooie Guatemalteekse kleding te zien en er werden handgemaakte spulletjes uit Guatemala verkocht. Zangeres/pianiste Maria Fernández Álvarez bracht de avond in prachtige Latijns Amerikaanse sferen. Het project werd uitgebreid toegelicht met foto’s en tekst.

De avond bracht het mooie bedrag van ruim € 1.400,00 op.


Typisch Guatemalteekse gerechten

De vrijwilligers hadden een heerlijke Guatemalteekse maaltijd bereid: een bijzondere tomatensoep, een zwarte bonengerecht met tortilla’s en als afsluiting maiscake bij de koffie.

Ook zin in een Guatemalteekse maaltijd? Hier vindt u de recepten van de verschillende gerechten.Wilt u één van onze projecten steunen dan kan dit door overmaking van uw gift naar bankrekening: NL64 RABO 0101 7384 20 t.n.v. Stichting Nuenen–Guatemala (ANBI-keurmerk).
Bezoek ook eens onze facebook pagina.Voor meer informatie:
Stichting Nuenen–Guatemala
Park 33
5671 GB Nuenen

U vindt HIER  de financiële gegevens van de stichting (ANBI)Laatste update: 19 december 2023
Ontwerp: ©Herman Bulle